De wereld in koffie heet Mondiano

Bij koffie spelen tal van eigenschappen een rol, denk hierbij aan de kwaliteit, de bereiding, de presentatie, de kennis en de service. Caffè Mondiano biedt een compleet koffieconcept voor de horeca. Van filterkoffie tot espressobonen, afkomstig van reguliere tot fair trade plantages. Niet voor niets is de slogan ‘Een wereld in koffie’.

Filterkoffie

In de privésfeer, op het werk of in de kantine van de sportvereniging is filterkoffie erg belangrijk. Zoals bij iedere koffiesoort begint het proces hier ook bij de plantage waar de koffiestruiken groeien. Normaal bestaat koffie uit vier of vijf componenten, wij voegen acht tot twaalf componenten samen tot koffie. Nadat de koffie gebrand is wordt deze direct gemalen tot een filterkoffie, te weten:

  • Snelfiltermaling - fijne maling
  • Standaardmaling - grove maling

Espresso

Espresso is een Italiaans begrip, het betekent ‘onder druk’. Espresso staat bekend als een sterke, doch maagvriendelijke koffie. De schadelijke stoffen blijven door het korte zetproces achter in de pistondrager of in de zetgroep van de machine. Water met een temperatuur van 90 °Celsius wordt onder druk van minimaal 9 bar door de koffie heen geperst, hierdoor krijgen we de karakteristieke crèmelaag op de koffie (mits de dosering goed is afgesteld ). De koffie mag niet te snel in het kopje stromen. De juiste tijd voor het zetten van een espresso is 20 á 22 seconde, voor een Lungo (lange koffie) mag het zo’n 30 á 34 seconde duren.

Rainforest

Rainforest Alliance is een milieuorganisatie uit de Verenigde Staten die zich inzet voor duurzame productie van onder meer koffie. Haar producten zijn te herkennen aan het logo met een groene kikker. Rainforest Alliance werkt alleen met gecertificeerde boerderijen en plantages. Die worden gecontroleerd door onafhankelijke en geaccrediteerde organisaties, waardoor de betrouwbaarheid van het Rainforest Alliance Certificaat wordt gewaarborgd.